2016. augusztus 17., szerda

Salföld Major mégegyszer

Amikor mentünk a strandra folyton szembe találtuk magunkat a Salföld Major nagy plakátjával, és eszünkbe is jutott, hogy milyen jó volt ott, amikor egyszer ott voltunk. Most megnéztem, 2 éve volt. 
( írtam róla) A plakát alapján azóta jó nagy marketingje lett a helynek, lovasbemutató, csikós bemutató, meg mindenféle nyalánkságok, de ezek azt hiszem csak hétvégén vannak. 
Talonba is tettük, hogy ha úgy alakul, akkor lehet hogy elmegyünk oda még egyszer, mert Marcinak biztos tetszene, pici volt még, amikor ott jártunk legutóbb. 
Csütörtökön indultunk neki. Nem volt még annyira jó idő, délelőtt legalábbis eléggé fújt a szél, a major védtelen területén meg különösen fújt. 

Óóó már csak azért is jó oda menni, mert imádjuk azt az utat, ami Zánkánál fölkanyarodik a 71-ről, és elindul a Káli-medence felé. Nemhogy huppanós, de csodaszép is. 
Azt hiszem a Káli-medence az új kedvencem! 


A majornál rengetegen parkoltak, de azért jutott még parkolóhely nekünk is. Igaz, bent a majorban is egészen sokan voltak. Ennek ellenére gördülékenyen ment a jegyvásárlás is, és a pónilovaglásra sem kellett várni semmit.
Nagyon élvezték a fiúk, most már Marci is bátran ülte meg a lovat. :)

Lovaglás után megnéztük az állatokat, amit lehetett, és amit tudtunk (nyulak) azt megsimogattuk. De a legnagyobb szenzáció a csacsietetés volt. Először még bátrotalanul nyújtogatták oda a tenyerüket a kiscsacsinak, aki belapátolta hosszú nyelvével a tenyerükből a búza-kukorica keveréket.








A vakaródzó csacsi




Ha nem fújt volna annyira a szél, ahogy fújt, akkor szerintem még mindig a csacsik mellett ácsorognánk és etetnék őket a fiúk gyomorrontásig. De mivel kezdtünk már eléggé fázni, lassan kifelé tereltük az aprónépet. 
Az autó mellett pont volt egy falutérkép, és azt találtuk, hogy mivel még nincs késő, járunk egyet a faluban. Korábban olvastam valamelyik blogban, talán a "mert utazni jó-ban", hogy nemcsak a farm, de a falu is megér egy sétát, mert gyönyörű szép. Hát gondoltuk megnézzük. 
És van itt a közelben egy Pálos kolostorrom is, ahová a majorból induló lovaskocsival is ki lehet menni, de ahová kocsival ki lehet, oda gyalog is, ugyebár. 
Na erről is mesélek majd!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése