2016. augusztus 15., hétfő

Balatoni nyaralás

Hát vége... 9 nap Balaton, és gyakorlatilag ezzel zárjuk a nyarat, és most már gőzerővel a sulikezdésre koncentrálhatunk.

Mindig nagy dilemma, hogy mikor menjünk a Balatonhoz. Próbáljuk kisakkozni, hogy mikor lesz éppen jó idő, de hát ezt nem lehet. Volt már, hogy július elején voltunk 2 hetet egyhuzamban. Na az nagyon sok volt így egyben, ebből tanultunk. Tavaly 2-szer 1 hetet voltunk, júniusban és augusztusban, pont azt a két hetet, amikor esett az eső, holott egész nyáron 40 fok volt. Most bepróbáltuk az aug. elejét, és tulajdonképpen nem jártunk rosszul. 
Aztán az is minden évben felvetődik, hogy menjünk most már a Balaton másik szegletébe, mert itt Füreden már sokszor voltunk. De ez annyira adja magát, és már megszoktuk, és van abban sok jó is, hogy ismerős helyre megyünk. A gyerekek például nagyon szeretik, hogy tudják, hol vannak. Aztán ahogy telik az év, úgy bővül a bakancslistám, amit a noteszomba vezetek, hogy majd mit csináljunk, mit nézzünk meg a nyáron, amikor ott leszünk. És a felfedeznivalók sosem fogynak el! Minden évben, most is, úgy jöttünk haza, hogy nem is sikerült mindent kipipálni ezen a listán. Sőt, újabb. és újabb kirándulások kerülnek fel rá, vagy régiek kerülnek fel újra, mint pl. a Szigligeti vár, ahol voltunk már pár éve, de most újra elterveztük, hogy jövőre elmegyünk megint. Szóval így vagyunk mi a Balatonnal. Nem tudjuk megunni. 


4 nap strandolás


Még itthon, amikor csomagoltunk, akkor láttuk az időjárás előrejelzésben, hogy nagyjából keddig-szerdáig lesz strandidő, aztán egy esős nap, és utána megint javulófélben. Így aztán az első napokra nem is terveztünk strandoláson kívül nagyon mást. 
Délelőtt a fiúk fociztak, én futottam, aztán ebéd a "menüben", és irány a strand. Szombat délután nem voltak sokan, aztán vasárnap-hátfő-kedd már eléggé nagy volt a tumultus. De nagyon jó volt a víz, a gyerekek nagyon élvezték, Marci rákapott a csúszdázásra, a nagyokkal pedig a bújáig úsztunk rendületlenül. Még egy kis nyári barnaságot is sikerült magunkra szedni. :)

A Menüben

Szépségem


Irány a strand




Gumimatracosok
 A strandolás részévé lett, hogy mikor már kifürödtük magunkat, főleg a fiúk, akkor egy fincsi kürtőskalács mellett melegítettük a bőrünket. :)

Keresztrejtvényfejtők.


És hát közben, amikor csak tehettük néztük az olimpiát, este pedig rendre lent voltunk a sétányon, mivel borhetek vannak Füreden, és ilyenkor mindig van koncert. Kivéve amikor nincs, és most 2 ilyen koncertmentes nap is volt, szörnyű! 





Aztán történt még egy csomó minden. Majd jövök, és mesélek. 
Csak ennyi szennyes a világon nincs szerintem, mint amennyit mi hazahoztunk. 

2 megjegyzés:

  1. ...egyszerre voltunk a Balatonnál????? Ráadásul Ti is, mi is Füreden???? .... Éééés nem találkoztunk??? :-(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Háááát... úgy tűnik... óóóó de sajnálom! :(

      Törlés