2013. október 20., vasárnap

Visszaszámlálás: 19

Napok óta nagyon lógott már Máté foga. Tegnap este már majdnem kijött, de aztán éjszakára inkább nem zargattuk. Ma egész délelőtt nagyon zavarta már, volt amikor már vérzett is, de a kirándulás alatt nem akartunk ezzel foglalkozni. Itthon viszont, amint hazaértünk, egy kis rásegítéssel KIESETT Máté első foga!!!!
A bal egyes. A mellette lévőnek sincsen már sok ideje, az is annyira lóg már, hogy hátul szinte már semmi sem tartja, de egy napra elég egy fogkiesés :)
Kis foghíjas:)

 
Amikor elkezdett mozogni, az nekem elég nagy trauma volt. Most hogy kiesett, ez már nem az, ezt már inkább vártam, hogy essen ki, mert már tényleg nagyon keresztben állt, és Mátét már nagyon zavarta.
Azt a körömhegynyi kis fogacskát pedig gondosan elcsomagoltuk, és remélem nem fog elveszni amíg haza nem érünk, és biztonságba helyezzük. Keresünk majd neki egy jó kis helyet.

És nálunk szó sincs fogtündérről. Szóba se került sosem, Máté sem emlegetett semmi ilyesmit, hálistennek. Nálunk a fogkiesés egyszerűen csak annak a jele, hogy Máté már nagyfiú és iskolába készül. Amellett persze, hogy összcsaládi háromnapos hejehujavigalom és dínomdánom fogja követni az eseményt :))) ( persze nem, de azért jó lenne, főleg a vigalom része)

4 megjegyzés:

  1. Megkezdődött:-) az az érdekes, mikor az egyik gyerkőcnél még a tejfogak nőnek, a másiknál pedig cserélődnek. Ez utóbbi azért kevesebb álmatlan éjszakát okoz, szerencsére.
    Fogtündér nálunk sem volt, nem is tudom mi értelme van ennek a dolognak???? Igen, ez az élet rendje, de ne keljen már 3 gyerek 60 tejfogának cseréje miatt egy vagyont költeni játékokra.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, szerencsére Máté fogzása nem összehasonlítható Marciéval:)

      Törlés
  2. Szerintem hamarosan 18 lesz ebből. :)
    Jól áll neki a 19 is. :)

    VálaszTörlés
  3. Mára várjuk a második fogkiesést. Szinte már vízszintesen áll, de azt mondja Máté, hogy még nem akar kijönni.

    VálaszTörlés