2010. július 7., szerda

Strandoltunk

Alapból mi nem vagyunk olyan nagy strandolósok, valahogy a zsúfolt medencében való órákig tartó magamatáztatást sosem szerettem, egy ideig jó-jó, aztán én megunom, és ki kell jönnöm, de igazából a tűző napon aszalódásért sem vagyok oda, és mivel a vörös hajammal, fehér bőrömmel a különösen veszélyeztetettek táborát erősítem, így szépen lassan le is szoktam a napozásról.
De a nyaralás alatt Matyi nagyon belejött a fürdőzésbe, és Milánnak sem volt ellenére egy kis csobbanás, így gondoltuk, hogy  a vasárnap délutáni hőséget a strandon vészeljük át. De hogy mindenkinek jó legyen, a kecske is jóllakjon, és a káposzta is megmaradjon, így egy olyan helyet kerestünk, ahol kint is és bent is lehet fürdeni, ha úgy hozza úri kedvünk, így esett a választásunk a híres-hírhedt  Aquaworldre.
Maga a hely jól meg van csinálva, igaz, a semmi közepén egy modern szálloda, és mellette egy élménypark ígyisúgyis megfogja az ember szemét.
Fél 5-től lehet esti jegyet venni, ami nekünk pont jó volt, mert úgyis csak Matyialvás után mentünk volna, és úgysem mentünk volna 4 előtt a napra, erre figyelünk.
Nem sokat fényképeztünk, érkezés után néhányat, a megérkezés örömére, majd a vége felé néhányat, amikor én már a partra száműztem magamat, amúgy meg jobbnak láttuk biztonságban tudni a szekrényben a gépet.
Matyi persze rögtön kinyitotta az úszóhártyáit, és egyik medencéből a másikba ment volna, ha nem lett volna a java részéből kitiltva zsenge kora miatt, de amibe bemehettünk együtt, azokat nagyon élvezte, a hullámmedence, és a vízsodrás volt talán a kedvence. Persze csúszott is, gyerekcsúszdán, igaz egyszer felbátorkodta magát egy hosszabb kanyargósra, de a legtetején meggondolta magát, így a lépcsőn várakozó gyereksereg mellett kellett fölmennem érte.
Milán röpke fürdés után, szundított egy kicsit, majd teljesen ámulatba ejtette a napozóágy lyukacsos anyaga, amit hosszasan tanulmányozott hatalmasakat -zve, és he-zve mellé.
A nap végén Matyit nehezen lehetett meggyőzni, hogy már mennünk kell, végül nem is tudom mivel sikerült kicsalogatni a vízből, de épp hogy csak egy kis hisztit tolt le, csak a miheztartás végett, de meg kellett ígérni neki, hogy máskor is megyünk még fürdeni.
Otthon persze még tartott a lelkesedés, egész este azt hajtogatta, hogy "nagy vízben voltunk, megint, másik nagy vízben", majd egy kis gondolkodás után még hozzátette, hogy "ez is jó volt".  Majd kidőlt. Nekünk pedig muszáj lesz megszeretni a strandot, legalábbis egy időre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése